Civil szervezetek...


Az alábbiakban a községünkben működő Egyesületekről, Alapítványokról olvashatnak bővebben:
Bakonynánai Polgárőr Egyesület
Vezetőség:
FELTÖLTÉS ALATT!!!

Vissza a lap tetejére
Elnök: Csapó Péter

Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Vezetőség:
Vissza a lap tetejére
Elnök: Bölcsik József
Parancsnok: Oltyán Gábor
Parancsnokhelyettes: Bierbauer Dezső
Titkár: Tóth Tamás
Tagság:
Tóth Andor Koczor Tibor
Bölcsik József Pihokker Tamás
Bierbauer Árpád Kropf Miklós
Bierbauer Tamás Fürst Vilmos
Mail László


Bakonynánai Sport Egyesület
Bakonynánai felnőtt futballcsapat
Álló sor:
Kattints a képre a nagyításhoz!

Csapatkapitány: Brevics Balázs
Edző: Kropf Miklós
Valler Tamás Brevics Balázs
Kecskés Imre Szöllősi Zsolt
Uri Péter Mészáros A.
Vörösházi A. Szöllősi Attila 
Kropf Miklós
Első sor:
Szabó Imre Vitáris Károly
Simon Sándor Nagy Krisztián
Fürst Gergely Simon Péter
Kovács Tibor
Bakonynánai női futballcsapat
Álló sor:
Kattints a képre a nagyításhoz!


Kattints a képre a nagyításhoz!

Edző: Lincz Tibor
Auerbach Adrienn
Barth Enikő
Fekete Vivien
Hegedüs Anett.
Hegedűs Gabriella
Janás Judit
Müller Szabina
Szabó Boglárka
Első sor:
Tóth Tímea
Szüszenstein Dzsenifer
Szüszenstein Lászlóné
Szüszenstein Zsanett
Vargyas Ágnes
A Bakonynánai Női focicsapat megalakulását a 2003-as falunapon való szereplés meghirdetéséhez lehet kapcsolni. Sokan összejöttünk. Köszönhetően a sok lány és asszony jelentkezőnek, tudtunk egy lány és egy asszony csapatot alkotni a falunapi szereplésre. Nagyon jól sikerült a mérkőzés, jól éreztük magunkat és ahogy láttuk a közönségnek is tetszett. Annyira jól sikerült, hogy azóta is űzzük ezt a sportot. A családos anyukák időt és energiát nem sajnálva, amikor csak tudnak, részt vesznek az edzéseken, a fiatal lányokkal egyetemben. A falu napi játék óta szinte minden meghirdetett tornán részt veszünk és a maximumot hozzuk ki magunkból. Természetesen vannak, akik munkájuk és tanulmányaik miatt sajnos nem tudtak a csapat aktív tagjai maradni, bármennyire is szerettek volna. Ők látatlanban szurkolnak nekünk. Bárkit, bármikor szívesen látunk csapatunkban, lehet jelentkezni. Várjuk a vállalkozó szellemű játékosokat! Kaptunk mezeket is egy helyi vállalkozótól. Ezen a fórumon is szeretnénk megköszönni ennek az úriembernek és a sportegyesületnek, hogy hozzájárultak a csapat komplett felszereléséhez, továbbá köszönettel tartozunk az önkormányzatnak is, amiért segítette a mérkőzések helyszínére jutásunkat. Van, aki a szívén viseli a sorsunkat és a pálya széléről irányítja, segíti játékunkat. Végig izgulja minden mérkőzésünket és időt, energiát nem sajnálva elkísér bennünket mindenhová. Meghallgatjuk véleményét, tanácsait és ő is végighallgat minket. Egy bajnokságot már megnyertünk és most a második bajnokságban is a győzelemre törekszünk. Jelenleg a második helyen szerepelünk, szorosan az első helyezett nyomában. Nem sok választ el bennünket tőlük és reméljük, hogy lehagyva őket, a mindenki részéről befektetett idő és energia megtérül, illetve nem okozunk csalódást senkinek sem, főként magunknak és az edzőnknek. Minden játéknak megvan a maga szépsége, előnye és hátránya is. Mi csak a szép dolgokra emlékezünk, hogy milyen szép gólokat, gólpasszokat adtunk egymásnak, a csapat előbbre segítése érdekében. Hiszen jó csapatjáték nélkül nincs jó eredmény, egyedül nem nyerhet senki csatát. Jó szurkolást!

Bakonynánai Német Nemzeti Hagyományőrző és Származáskutató Egyesület
A bakonynánai hagyományőrző egyesület 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy a Bakonynánai Német Kisebbségi Önkormányzattal karöltve,  elsősorban a hagyományápolás területén fejtsen ki különféle tevékenységeket. Ekkor már létrehozta településünk a Helytörténeti Kiállítást (Heimatmuseum). Szükségessé vált egy csapat, aki erkölcsileg, fizikailag és anyagilag is támogatja a legkülönfélébb hagyományokat. Jelenleg 63 fős az egyesület létszáma. Az egyesület eddigi legfontosabb eredményei, a teljesség igénye nélkül:
 • Sírkőpark létrehozása
 • A templomi „Betlehem” restaurálása
 • A kálvárián Szt. Péter szobrának restaurálása
 • Régi, paraszti lakásdíszek és képek felújítása
 • Megalakult az Edelweiß dalkör
 • Újra járják a falut a „Kristkindlizők”
 • Elkészült  „Mária fülke”
 • Megalakult a „Wasserfall harmonikacsapat”
 • Kőkeresztek restaurálásának elindítása
 • Parkosítás a temetőben
 • Régi sváb lakodalmas
 • Nyári tábor
 • Egyedülállók farsangi batyus teadélutánja
 • Adventi concert
 • Számítógépes- és német nyelvi kurzusok
 • Adventi és húsvétváró foglalkozások
Wasserfall Harmonika-duo


Kattints a képre a nagyításhoz!
A bakonynánai “Wasserfall Harmonika-csapat 2003-ban alakult, négy fővel.  A jelenlegi duóban Horváth Szilárdné és Tóth József játszik. A kezdetektől minden helyi kulturális rendezvényen szerepelnek. Számos vidéki fellépés is van már  mögöttük. A fellépések alkalmával egyaránt szívesen játszanak német-, sváb-, magyar- és ünnepi elkalmokhoz illő dalokat. 2006-ban Keszthelyen az ezüstminősítést nyerték el.
Kurze Vorstellung in deutsch:
Seit Jahr 2003 lernen und machen Musik die Ziehharmonikanten in Bakonynána. In die letzten Jahren,von Bakonynána bis Budapest haben sie schon die Publikum erfreut. Sie spielen gerne ungarndeutsche und auch ungarische Liedern.
Bei die Nord-West ungarische Wetbewerb, im Jahr 2006, haben sie die „Silberstufe” erfolgt
Edelweiß dalkör


Kattints a képre a nagyításhoz!
A Bakonynánai Hagyományörző Egyesület EDELWEIß dalköre  2001-ben alakult. A 18 fős dalkör a Magyar népdalok mellett elsősorban  német és sváb dalokkal szórakoztatja a közönséget. Az elmúlt években számos sváb és magyar települések meghívásainak tettek eleget, de felléptek már külföldön is. 2005 óta a bakonynánai adventi koncerten  rendszeresen fellépnek. Első CD lemezük 2007-ben jelent meg. 2010-ben a Magyarországi Német Énekkarok Országos Fesztiváljának Megyei elődöntőjén “arany” minősítést itélt meg számukra a zsűri.
Szakmai vezetőjük: Szöllősi Attiláné.
Harmonikán kísér: Krén Ferenc.
Kurze Vorstellung in deutsch:
Edelweiß Singchor Nana
                                                                  
Die Deutsche Nationalitäten Frauenchor- Edelweiß - aus Nana gründet sich im Jahr 2001. Derzeit singen im Chor schon 18 Frauen, die zuallererst schwäbischen- und deutsche Volksliedern singen. Bis jetzt singten sie nicht nur in ungarndeutschen und ungarischen Dörfen, sondern auch in Ausland. Seit Jahr 2005 nehmen sie teil in Nana bei Kirchenkonzerten. Die erste CD-s wurde im Jahr 2007 ausgegeben.
Bei Wettbewerb  der Ungarndeutsche Chorsemifinale  in Komitat Veszprem im Jahr 2010. für die Singchor wurde das Lernen, die Arbeit von Erfolg gekrönt mit die Goldstufe.
Chorleiterin ist: Fr. Klara Szöllösi 
Auf Ziehharmonika spielt: Hr. Franz Krén


Kattints a képre a nagyításhoz!
Baur Lászlóné, Bierbaum Ignácné, Fürst Imréné, Imre Edina, Imre Istvánné, Janus Sándorné, Kis Kálmánné, Leszkovics Lajosné, Mail Andrásné, Ponák Józsefné, Regenye Kálmánné, Scheibenhofferné Szabó Mária, Simon Lajosné, Simonné Rummel Erzsébet, Soósné Regenye Csilla, ifj. Strausz Ferencné, Szabó Jánosné

Vissza a lap tetejéreElérhetőségünk: bakonynana@bakonynana.hu Webmester: admin@bakonynana.hu